Hållbarhet - Vårt ansvar och hållbarhetsarbete på Frödinge

Frödinge – det småländska mejeriet som startade 1929 har vuxit tack vare medarbetarna bakom rodret – de engagerade, innovativa och stolta medarbetarna. Idag är Frödinge en del av Orkla. Fortfarande småländskt och oerhört stolt över det lokala Frödinge – men med fördelarna i att vara en del av en stor koncern, en stor fördel när det gäller CSR. Vi kan tillsammans göra bättre och smartare beslut – som påverkar dig och mig och framtiden. Ta del av hela Frödinges historia.

Genom vårt moderbolag Orkla har vi skrivit på FN:s initiativ Global Compact, där vi förbinder oss att ta ansvar för mänskliga rättigheter, arbetsrätt och miljö samt motverka korruption. Vi har även förbundit oss till att prioritera 8 av de 17 målen i FN:s Sustainable Development Goals. Läs gärna mer om arbetet på Orklas hemsida.

Frödinge har valt ut att samarbeta med flertalet organisationer i CSR arbetet – Glada bonden, Rainforest Alliance och Från Sverige.

Visste du att?

  • Frödinge har en fossilfri fabrik och använder sig bara av 100% förnybar energi!
  • Frödinges produkter innehåller endast ägg från frigående höns
  • För omtanke om människor och natur används endast UTZ märkt kakao
  • Frödinge ostkaka bakas i småländska Frödinge med svenska råvaror och är märkt med Från Sverige. Märkningen i sin korthet innebär att råvaran och produktionen är svensk.
  • Rester från fabriken blir djurfoder för att minska spillet i fabrik.
  • I Frödinge bakar vi alla tårtbottnar, kokar sylt, och gör vaniljkräm till våra tårtor helt själva. Gott ska det vara!

Läs gärna mer om våra samarbeten nedan!

Vägen till fossilfritt Frödinge
Från Sverige

100% förnybar energi i vår fabrik

De globala klimatförändringarna är ett gemensamt ansvar som engagerar oss alla, både som individer och som företag. Orkla jobbar med hållbarhet i vår dagliga verksamhet och ett av våra mål är att minska växthusgasutsläppet med 60% till 2025 och vi siktar på att bara använda oss av fossilfria energikällor till 2030.

Vår fabrik här i Frödinge använder sig av 100% förnybar energi. Detta har vi att tacka lokala samarbeten som gör det möjligt för oss att påverka de globala hållbarhetsmålen. Det är viktigt för oss att hållbarhetsarbetet vi gör har en positiv påverkan i vårt lokala samhälle.

Se vår film: Vägen till fossilfritt

Vägen till fossilfritt Frödinge

Från Sverige

Frödinge ostkaka bakas i småländska Frödinge med svenska råvaror och är märkt med Från Sverige. Från Sverige är en ursprungsmärkning som kan användas på alla slags råvaror, livsmedel och växter som är producerade i Sverige och lever upp till kriterierna. Huvudprincipen är att råvaran och produktionen är svensk.

Från Sverige-märkningen är ett sätt för oss att ta ansvar och värna om våra svenska råvaror och bönder.

Ta reda på mer om märkningen på Från Sveriges hemsida.

Från Sverige

Vi värnar om det lokala

Frödinge har en historik med att köpa in råmjölk från lokala bönder. Vi startade trots allt som ett mejeri. Vi värderar svenska råvaror och vi värna om våra svenska mjölkbönder. Det innebär att all vår mjölk kommer från svenska gårdar. Det gäller även vårt mjöl och socker vilket är våra största ingredienser.