Go Back
+ servings
Citronkladdkaka med italiensk maräng och hallon

Citronkladdkaka med italiensk maräng och hallon

Den söta marängen är väldigt god till den syrliga kakan och friska hallon.

Ingredienser

6

Dela

Citronkladdkaka med italiensk maräng och hallon

Den söta marängen är väldigt god till den syrliga kakan och friska hallon.

Så gör du

  • Vispa ägg till hårt skum.
  • Koka upp vatten och socker till 121 grader.
  • Häll i sockerlagen i tunn stråle i det vispade ägget och fortsätt vispa tills marängen är kall.
  • Skär kakan i bitar. Sprits eller klicka marängen på bitarna.
  • Bränn av marängen med en brännare så den får en fin gyllene färg.
  • Lägg på hallon och njut!
Tips! Har du ingen brännare så sätt på grillen i din ugn på högsta värmen. Spritsa maräng på hela kakan och ställ in i ugnen tills den har fått en gyllene färg.