line
right

Ostkaka á la Américaine med Oreofluff

Underbart goda och söta små cupcakes med oväntad kombination av ostkaka och frosting. Barnens favorit på kalaset!

 

Ingredienser 

1 st Frödinge ostkaka 600 g
8-10 små cupcakeformar

Oreofluff:
200 g Philadelphiaost, rumstempererad och skuren i små bitar
3 msk smör, rumstempererat
6 dl siktat florsocker
1 tsk vaniljsocker
6 st krossade Oreokakor

Dekoration:
1 burk mini-Oreos

Vispa Philadephiaost, vanilj och smör i en stor skål med elvisp i ungefär 3-5 minuter. Tillsätt det siktade florsockret i omgångar så att det blir en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka 2-3 timmar, helst inte längre.

Krossa några Oreos (utan fyllning) och lägg 2 msk smulor i varje cupcakeform. Skär sedan rundlar av ostkakan som passar i formarna och ställ ned en bit kaka i varje form.

Spritsa Oreofluff på varje kaka, som på cupcakes, och dekorera med små mini-Oreos. Ställ in i kylen en stund innan servering.